Kezdőlap » Hírek » A Tisza-völgyi Kalandtúra résztvevői Nagyarral ismerkedtek (2012. 06. 08.)

 
 

A Tisza-völgyi Kalandtúra résztvevői Nagyarral ismerkedtek (2012. 06. 08.)

 

2012. június 8-án pénteken a délutáni órákban Nagyaron több száz biciklis turista karikázott keresztül! Ám nem csak áthajtottak a falun, mint ahogy hosszú éveken át szokás volt, hanem le is szálltak a nyeregből, hogy megismerkedjenek Nagyar nevezetességeivel.

A megtisztelő „Tisza nagykövete” nevet kiérdemlő Hídvégi–Üstös Pál Kalandakadémiájának szervezésében a Tisza felső szakaszát három nap alatt végigkarikázó nagy csapathoz nagyari fiatalok is csatlakoztak.

Nagyarban vidám, múltidéző kalandtúrának lettek részesei a „gyanútlan” bicajosok. Megelevenedett számukra a nagyari múlt: látványosságaink, nevezetességeink előtt ugyanis korhű jelmezekben nagyari „történelmi személyiségek”, illetve az egyes állomások házigazdái meséltek a falu hihetetlenül gazdag múltjáról. A régi falusi tisztségviselőket is életre keltettük: mókás rigmusokban mutatta be egykori „hivatali tevékenységét” a kisbíró, a csősz, a pulyaszedő és a bakter. A vendégek Veress Zoltán tárogatón játszott dallamainak kíséretében indultak következő állomásukra.

A rendezvényről a sajtó (a Kelet-Magyarország 2012. 06. 07-i számának 8. oldalán) is hírt adott. Fényképek sora látható a Facebook nagyari oldalán, mostantól pedig hivatalos honlapunk „Saját videók” menüpontjában egy kis zenés összefoglaló is ízelítőt ad a „Tisza-völgyi Kalandtúra” rendezvény nagyari mozzanatairól.

Reméljük, a túra résztvevőinek emlékezetében sokáig megmarad a nagyari szíves és színes fogadtatás, és máskor ellátogatnak községünkbe!

« Vissza